Kamis, 19 November 2015

Bawang putih, Tahi lalat dan Pemulihan Home Lain-lain

Bawang putih, Tahi lalat dan Pemulihan Home Lain-lain

Tahi lalat ...

Kita semua mempunyai mereka. Tetapi apakah mereka?

Tahi lalat adalah kelompok sel-sel kulit berpigmen yang boleh muncul mana-mana sahaja pada kulit anda. Mereka pelbagai saiz dari distractingly besar untuk hampir tidak ketara dan datang dalam beberapa warna yang berbeza dari merah jambu merah ke perang dan hitam. Tahi lalat yang biasa berlaku di muka, batang tubuh atau anggota badan, tetapi mereka boleh muncul hanya kira-kira di tempat lain di badan.

Melainkan mereka mula berkembang, berubah warna, atau menyebabkan kesakitan, kelompok ini sedikit kulit berpigmen menimbulkan bahaya kepada kita. Malah, kadang-kadang tahi lalat dalam hanya tempat yang betul sebenarnya boleh menjadi lebih baik, menjadi tanda kecantikan yang bertentangan dengan sesuatu yang hodoh. Malah, pada abad ke-17, lelaki dan wanita bergaya akan benar-benar meletakkan tahi lalat palsu pada wajah mereka untuk menyampaikan rasa tertentu pada regality. Itu yang berkata, tahi lalat yang lain, terutama orang-orang aneh berbentuk atau orang-orang dengan rambut yang tumbuh daripada mereka, dianggap sebagai sesuatu yang lain daripada tanda kecantikan.

Banyak tahi lalat kita ada sebenarnya turun-temurun dalam alam semula jadi dan dengan kami dari masa kita dilahirkan ke dunia ini, menjadi lebih gelap dan lebih hadir apabila kita semakin tua. Tahi lalat yang lain membentuk kerana pendedahan kulit kita ini kepada cahaya matahari, menjadi kelompok pigmen sel-sel di permukaan kulit kita,

Jika anda mempunyai tahi lalat yang membuat anda mahu merangkak ke dalam lubang di suatu tempat, terdapat beberapa rawatan rumah yang anda boleh cuba untuk mengurangkan rupanya.

Pes ketumbar digunakan untuk tahi lalat boleh membantu membuat ia hilang
Pes yang dibuat daripada flaxseed, minyak flaxseed, dan madu juga boleh mengubah penampilan
Bawang putih juga cara yang baik untuk dasarnya membakar tahi lalat, Hanya memohon dihancurkan bawang putih cengkih untuk tahi lalat dan kemudian tutup dengan pembalut yang.
Nanas segar adalah satu lagi ubat rumah yang besar. Hanya memohon beberapa untuk tahi lalat sekali sehari dan menonton ia hilang,
Sesetengah orang telah mendapati bahawa makanan yang kaya dengan kacang gajus, atau pes yang dibuat daripada cashews boleh membantu membuat tahi lalat hilang.
Rendam kain dalam jus limau gedang dan kemudian memohon kepada tahi lalat. Ulangi ini setiap 5 hingga 6 jam.
Madu digunakan dengan sendiri mungkin juga membantu mengurangkan penampilan tahi lalat ini.
Jus kubis bunga digunakan untuk tahi lalat juga membantu.
Kulit kentang juga merupakan ubat masa diuji untuk rawatan tahi lalat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar